DETAILED NOTES ON SOHBET

Detailed Notes on sohbet

Detailed Notes on sohbet

Blog Article

“Büyük bilgin ve mutasavvıf Mevlânâ Celâleddîn ile onun gönül dostu Şemseddin-i Tebrizî thirty Kasım 1244 günü ilk defa burada buluştu, görüştüler. Bu buluşmadan sonra, burası “Marac’al-bahreyn” yani “iki denizin buluştuğu yer” olarak adlandırılırdı.

Maruniler’in Fransız Katolik Kilisesi civarında kendi mimarilerini taşıyan binalar yaptırarak ikamet ettikleri bilinen bir gerçektir.

“Paşam sen o işi bana bırak. Hemen şuracıkta yanı başımızda Çayırbağı köyünde çok güzel hem de pek galabalık akan bir su var, onu getirtelim bu şehre”

Solda kalan avlulu ve bitişiğinde minaresi olan yapı topluluğu, Osmanlı öncesi döneme ait son medreselerden biri olan Unkapanı Medresesidir. Medrese, Karamanoğlu Beylerinden İbrahim Bey (1424-1464) tarafından yaptırılmıştır.

Okulun hemen arkasındaki kubbeli olan yapı ise, Nizamiye Medresesi yıkıldıktan sonra kalan son bölümdür ve Nalıncı Baba Türbesidir.

Fotoğraf 33A ve B’de Cumhuriyet Meydanı’nda bu parke taşı kaplama faaliyetinin işareti olarak Onuncu Yıl Anıtının soluna doğru alanın o kısmında yığılı parke taşları görülebilmektedir, bu da fotoğrafların 1939 yılına ait olduğunun işaretidir.

. “someplace from the yrs and a long time of the info-loaded reporting Now we have carried out, There exists an answer buried in one of several factors We have now composed.”

Fotoğraf 28’den daha sonraki bir dönemde çekilmiş olduğunu bahçe duvarının kalkmış olduğundan anlıyoruz ancak, Bulvardaki ağaçların tekrar neden küçüldüklerini read more anlamak pek mümkün değil. Solda ağaçların arkasında Muallimler Birliği ve Maarif Evlerinin hala yerlerinde olduğu da görülmektedir.

Bina mimarlık tarihçilerinin “Ankara Kübiği” olarak adlandırdıkları bir üslubu yansıtmakta ve cephe çıkmaları ile de Holzmeister stilinin mimar üzerindeki etkisini göstermektedir.

Ermenekli Tüccarlardan Mehmet Şükrü Efendi orduya five hundred lira bağışlamış, hastaneyi ziyaret eden Yusuf Şar 30 kilo bisküvi, Konya Belediyesi de gazilere 19 okka çay ile birer paket sigara hediye etmişti. Şehirdeki Osmanlı Bankası da gazilere para yardımında bulunurken, Darü’l-Muallim ve Darü’l-Muallimat talebeleri de gazilerin yaralarının pansumanında yardımcı olmuş, ayrıca okuma yazma bilmeyen yaralı askerlerin ailelerine mektup yazmalarına lawnımcı olmuşlardı.

“ Necati'nin, hiçbir kirli benek taşımayan varlığını, birazdan toprağa vereceğiz. Onun hâtıraları artık mefkûreci, milliyetçi, cumhuriyetçilerin hafızasında kutsî duygularla yaşayacaktır. İnsanlara manevî ve mefkûrevî varlık dışındaki şeylerin boşluğunu hatırlatan bu muazzam anda, geleceğe dair düşündüklerimizi bir daha söylemeyi hayat vazifemize sadâkat, mefkure arkadaşımıza hürmet sayarım.

Fotoğraf 5- Daha önceki fotoğraflardan biraz daha sola dönük olarak çekilmiş bu fotoğrafta merkezde görülen minareli ve avlulu yapı, Kazanlı Medresesidir. Aşağıda fotoğraf 4’ün bir kopyasında da sol başta görülebilmektedir.

Üzeri örtülü sandukanın altında bir mumyalık bulunur. Son olarak 1977 yılında restore edilen türbe ve mescid bir parça orijinalliğini kaybetmiştir. BirçOkay ünlü Devlet ve Din adamı ile alimlere ait mezarlar mezarlık kaldırılıp Türbenin çevresi Park haline dönüştürülürken kaybolmuştur. 1248 yılında vefat eden Şems-i Tebrîzî’nin gerçekten Konya’da mı yoksa haber vermeden çekip gittiği Tebriz’de mi öldürüldüğü bir soru işaretidir. Şems-i Tebrîzî’nin Tebriz’de Geçil denen bir mezarlıkta, aynı bölgede Hoy’da ve Pakistan’ın Multon şehrinde de türbeleri vardır. 

1946 İmar systemı yetersiz kalınca, 1954 yılında Konya için İkinci İmar prepareını, belki de bugün bu yazıyı kaleme almama bile neden olan, dünyaya, olaylara, çevreme, kısacası herşeye sadece bakmanın değil görmeye çalışguyın önemini anlatan ve öğreten, 2 yıl önce thirty Temmuz 2015’te kaybettiğim, saygıyla andığım, sevgili hocam Leyla Taylan Baydar ve eşi Ferzan Baydar hazırlamışlardı.

Report this page